Budućnost Ratovanja: Novi Supercopter zamjena za Blackhowk i Apača

Ovo bi mogla da bude budućnost vojni helikoptera. Nazvan SB<1 Defiant (Prkosan), nova radikalna letjelica gradi se od strane Lockheed Martin u kooperaciji sa Sikorsky.

Novi superkopter je dizajniran za letenje dvostruko većom brzinom i dometom današnjeg konvencionalnog helikoptera i nudi veću pokretljivost i bolje manevrisanje, prikladno novim ratnim zonama.

Letjelica bi mogla da uđe u službu do 2030 godine i biće zamjena za helikopter AH-64 Apache i UH-60 Blackhowk. Kada uđe u službu, Defiant(Prkosan) će nositi četveročlanu posadu i kabinu opremljenu za 12 borbeno spremni vojnika, ili osamo člani medicinski tim.

Uporedo se pravi i borbeno opremljena varijanta sa mnogo novih napredni sistema za gađanje i radarom i termalnom kamerom četvrte generacije. Defiant će imati drugačije dizajniran trup što će mu dozvoljavati da bude dosta bolje i teže naoružan u odnosu na dosadašnje borbene helikoptere.

Dizajniran je za misije vojske, napad i upadi, kao i misije za transport, infiltraciju i snabdjevanje vojne opreme isturenim jedinicama. Defiant je dizajniran i opremljen da pruži vojnicima dosad neviđenu borbenu potporu, tvrde iz kompanije Lockheed Martin.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)