Kako se riješiti mitesera

Miteseri nastaju kao posljedica pretjeranog lučenja sebuma lojnih žlijezda u kombinaciji s bakterijama, prašinom i ostalim nečistoćama. Oni se najčešće nalaze na području nosa, brade i čela, mogu se javiti i na ostalim dijelovima tijela za koja je karakteristično pojačano lučenje sebuma.

U normalnim okolnostima, sebum štiti našu kožu od isušivanja,čak do površine kože može ostati zarobljen te uzrokovati zatvaranje pora i nastanak mitesera.

Ova metoda i postupak nimalo nije komplikovan, a oni koji su isprobali kažu da miteseri poslije sami ispadaju.

Limun i limeta

Limunov sok se često koristi kao efikasan kućni pripravak u borbi protiv mitesera s obzirom na to da djeluje na sužavanje pora, a osim toga smanjuje masnoću kože, dezinficira i uklanja mrtve stanice kože.

Nanesite svježe iscijeđen sok limuna pomiješan s malo vode na lice i ostavite ga da djeluje preko noći. Ujutro isperite lice mlakom vodom. Ako imate osjetljivu kožu lica ili osjetite produljeno peckanje, kožu odmah isperite.

Aktivni ugljen

Aktivni ugljen se u medicini koristi prilikom trovanja hranom, ali fantastično djeluje i kao magnet za nečistoće iz pora. Za ovaj recept koji će vam dati zavidan ten potrebne su:

3 tablete aktivnog ugljena
kašikica iscjeđenog limuna
kašikica meda

Kada budete miješali sastojke, nemojte koristiti metalne kašikice ili posudice jer aktivni ugljen izvlači toksine iz njih. Ugljen je najbolje smrviti drvenom kašikom i zatim sve skupa pomiješati.

Masku je potrebno držati 10-15 minuta, a zatim je toplom vodom i kružnim pokretima isprati s lica. Nakon toga možete dodati piling za lice koji i inače koristite. Nakon pilinga dobro nahranite svoju kožu hidratantnom kremom. Već sljedećeg dana očekuje vas novo čišćenje lica, jer će sve ono što se dugo skrivalo pod vašom kožom izaći.

Menta

Menta je učinkovit pripravak u borbi protiv mitesera s obzirom na to da sadrži prirodni analgetik s anti-upalnim svojstvima. Usitnjeno lišće utrljajte na kožu i ostavite ga da djeluje pet do deset minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)