“Sam u kuće” nova Google reklama zapalila internet

Poznati serijal filmova “Sam u Kući” ponovo je rekonstrusisan, kao dio Google reklame. Sada, 28 godina kasnije, Macaulay Culkin pojavljuje se ponovu u ulozi, malog Kevina koji se bori protiv dva nespretna provalnika. Jedina razlika jeste što ovaj put Kevin ima Google pomočnika.

Google je ponovo izradio prizore iz poznatog filma. Culkin, kao mali Kevin, još jednom se probudio u kući, samo što je ovaj put pitao google sta se nalazi na njegovom kalendaru, Virtuelni pomočnik je odgovori “Sami ste u Kući”.

Zatim prolazi kroz svoj dan kao i obično, Ali ovaj put koristi googlov pomočnik da bi naručio Losion poslje brijanja, postavio neke podsjetnike, i pričao sa dostavljačom pice. Narvano kao i u filmu rekao je Zadrži kusur ti prljava životinjo.

Oglas je brzo posta jako viralan, jer obožavaoci serijala filmova “Home Alone” su ga djelili širom društveni medijima. Čini se da postoji strategija iza googlovog izbora, da baš rekonstrujiše djelove iz ovog filma. Prema statistici googla traženje ovog filma povečalo se za 1900. posto prošlog Božiča. Film nije izgubio na popularnosti ni 30 godina poslje, a google pomaže da ga uvede u 21. stolječe.

https://www.youtube.com/watch?v=xKYABI-dGEA

About admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)